O igri

Svaki dan ljudi širom svijeta igraju uličnu košarku.

Desetog (8) juna 2011 godine, događaj Košarkaška igra Globalno Selo će pokušati povezati onoliko igara ove vrste koliko je to moguće u jednu veliku meta-igru.

Kako?

Zamislite kako se hiljade igara ulične košarke simultano dešava širom svijeta na dan 8tog juna 2011 godine, svaka sa Crvenim timom i sa Plavim timom.

Svaka ulična igra će biti u mogućnosti da postavi košarkaške rezultate na samoj lokaciji igre preko interneta tako da su svi Crveni, kao i Plavi, rezultati sabrani zasebno formirajući jedan grupni rezultat.

GVB Hive

Moguće je, također, postaviti i fotografije, tako da možete vidjeti sve ljude koji sa vama taj dan igraju Košarkašku igru Globalno Selo. Ideja je da se napravi najveća moguća igra košarke, ona koja bi se proširila širom svijeta dotičući sve one koji su zaljubljenici košarke, i ona koja bi podstakla učešće svih zainteresovanih bez obzira na godine, vještine, fizičku sposobnost i osobni identitet.

Svi su dobrodošli da igrajuova košarkaška igra je sve-uključujuća i pored želje za učešćem na ovom jedinstvenom događaju, ne postoji niti jedan drugi izdatak da se istoj pristupi.

Ukoliko ste strasni po pitanju košarke, molimo vas da proširite vijest svim ljudima koje znate, planirajte svoje učešće 8tog juna 2011, i pridružite se Košarkaškoj igri Globalno Selo.

Srdačno u skoku,

Sean
Toronto, Canada

(članak prevela Lamia Kosović)