O igri

Ulična košarka se vsak dan igra povsod po svetu.

Global Village Basketball oziroma Globalna košarkarska vas bo 8. junija 2011 poskusila združiti kar največ takšnih tekem v eno veliko meta-tekmo.

Kako?

Predstavljajte si na tisoče tekem v ulični košarki, kodo bi 8. junija 2011 hkrati potekale povsod po svetu. Na vsaki tekmi bo ena od ekip Rdeča in druga Modra ekipa.

Na vsaki tekmi bo možno nalaganje število doseženih košev preko spleta tako, da se bodo dosežene točke vseh Rdečih in vseh Modrih ekip seštevale v en skupni rezultat.

GVB Hive

Preko spleta boste lahko nalagali tudi fotografije, tako da boste lahko videli tudi igralce, ki bodo tistega dne z vami igrali Globalno košarkarsko vas. Cilj projekta je ustvariti kar največje košarkarsko srečanje, ki bi združevala ljubitelje te igre iz vsega sveta in spodbujala vključevanje vanjo ne glede na starost, spretnost, nivo telesne pripravljenosti in osebnostno identiteto.

V igro ste dobrodošli vsi – gre za vseobsežno in inkluzivno košarkarsko srečanje, ki je za udeležence brezplačno. Potrebna je le želja biti del tega edinstvenega projekta.

Ljubitelje košarke prosim, da kar največ ljudem posredujete informacijo in tudi sami načrtujete, da se 8. junija 2011 pridružite igri v Globalni košarkarski vasi.

Košarkarski pozdrav,

Sean
Toronto, Kanada

(prevedel Simon Ličen)